تاریخچه چاگا در طب گیاهی

قارچ چاگا تاریخ باستانی و گسترده

قارچ چاگا (Inonotus obliquus) که “هدیه خدا” یا “پادشاه گیاهان دارویی” نامیده می شود، برای هزاران سال در سراسر روسیه، کره، اروپای شرقی و شمالی، شمال ایالات متحده، کوه های کارولینای شمالی و کانادا مورد احترام بوده است.

از قرن شانزدهم چاگا در طب عامیانه و گیاه شناسی در سراسر اروپای شرقی استفاده شده است. قارچ توس، Chaga روی تنه درختان توس بالغ در آب و هوای سرد رشد می کند.

نام چاگا (تلفظ “چا-گا”) از کلمه روسی قارچ (czaga) که از کلمه قارچ گرفته شده است، گرفته شده است. در نروژ Chaga (kreftkjuke’) با اشاره به ظاهر قارچی و خواص دارویی ادعایی آن به “پلیپور سرطان” ترجمه می شود.

استفاده از چاگا در طب چینی به هزاران سال قبل برمی گردد، جایی که مردم محلی در منطقه کوهستانی سیبری روزانه چای چاگا می نوشیدند، چاگا را استنشاق می کردند و آن را به صورت موضعی (روی پوست) استفاده می کردند. با گذشت زمان محبوبیت آن به غرب کوه های اورای و مناطق بالتیک در اروپای شرقی گسترش یافت.

قارچ های دارویی برای ارتقای سلامتی

انجمن بین المللی علوم قارچ (ISMS) در مقاله آنلاین خود با عنوان “محصولات قارچ های دارویی به عنوان منبع خوبی از مکمل های غذایی” پیشنهاد می کند که قارچ ها ممکن است به عنوان مواد مغذی مفید باشند – غذا یا محصولات غذایی که فواید سلامتی و پزشکی را ارائه می دهند. ISMS می نویسد: “این ترکیبات به نام “مواد مغذی قارچ” یا خواص دارویی و/یا مقوی را نشان می دهند و پتانسیل بسیار زیادی به عنوان مکمل های غذایی دارند…”

تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که قارچ‌ها، کپک‌های پرورش‌یافته، میسلیوم‌ها و گلسنگ‌ها ممکن است دارای خواص ضد ویروسی، ضد میکروبی، ضد سرطانی، ضد قند خون، محافظت از قلب و ضد التهاب باشند.

قارچ های دارویی به دو گونه خوراکی یا استخراجی طبقه بندی می شوند. چاگا گونه ای استخراج شده است. فرآیند استخراج برای اینکه حداقل برخی از اجزای فعال در دسترس زیستی قرار گیرند، ضروری است، یعنی میزانی که بدن می تواند از یک ماده مغذی (یا دارو) استفاده کند.

مانند تمام مواد طبیعی، قارچ های کامل نیز تنوع زیادی در کیفیت و فایده دارند. مواد شیمیایی منفرد می توانند پاسخ های شدید و همراه با آن عوارض جانبی ناخواسته داشته باشند.

مواد مغذی که محصولات استخراج شده هستند، حد وسطی را بین این افراط ها اشغال می کنند و ثابت شده اند که بسیار مفید هستند. (ISM).

مزایای بالقوه چاگا برای سلامتی

محققان ژاپنی و چینی خواص ضد سرطانی پلی ساکاریدهای موجود در برخی قارچ‌ها از جمله چاگا را مطالعه کرده‌اند و دریافتند که اثرات آن با شیمی‌درمانی و پرتودرمانی قابل مقایسه است، اما بدون عوارض جانبی است. در میان بسیاری از خواص مفید موجود در چاگا، پلی ساکاریدها دارای خواص ضد التهابی قوی و متعادل کننده سیستم ایمنی هستند که ممکن است بدن را برای تولید سلول های کشنده طبیعی (NK) تحریک کند. سلول های NK با عفونت ها مبارزه می کنند و با رشد تومور مبارزه می کنند.

در سال ۱۹۵۸ محققان در فنلاند و روسیه دریافتند که چاگا ممکن است فواید ضد سرطانی برای سرطان سینه، کبد و رحم و معده و همچنین استفاده در فشار خون بالا و دیابت داشته باشد. مجله روسی Vestnik Dermatologii i Venerologii در سال ۱۹۷۳ در مورد فواید عصاره چاگا برای پسوریازیس گزارش داد.

دیوید وینستون، گیاه شناس و گیاه شناس قومی با تقریباً ۴۰ سال آموزش در سنت های گیاهی چروکی، چینی و غربی، معتقد است چاگا قوی ترین قارچ دارویی ضد سرطان موجود است. و در سال ۱۹۶۸، الکساندر سولژنیتسین، برنده جایزه نوبل روسی، در رمان نیمه اتوبیوگرافیک خود “بخش سرطان” در مورد استفاده دارویی چاگا نوشت، جایی که او تجربه خود را در بیمارستانی در تاشکند توصیف می کند.

خواص دارویی چاگا قرن ها و در سراسر قاره ها است. امروزه استفاده از آن در ارتقای سلامت توسط فهرست طولانی تحقیقات علمی مورد بررسی تایید شده است.

منابع مقاله:

Inonotus obliquus. (2012، ۳۱ اکتبر). که در ویکی پدیا، دایره المعارف آزاد. بازبینی شده در ۱۷:۴۸، ۵ نوامبر ۲۰۱۲،

چانگ، ST “محصول قارچ های دارویی به عنوان منبع خوبی از مکمل های غذایی.” انجمن بین المللی علم قارچ.