جدول ارزش غذایی فلفل تند یا چیلی (کالری، ویتامین ها و مواد معدنی)


جدول ارزش غذایی فلفل تند
جدول ارزش غذایی فلفل تند

فلفل تند یا فلفل چیلی (به انگلیسی : Chili Peppers) از میوه های گیاه فلفل است که به دلیل طعم تند آن شناخته می شود.

انواع زیادی فلفل تند وجود دارد مانند فلفل کاین و فلفل هالاپینو.

فلفل تند در درجه اول به عنوان ادویه استفاده می شود و می توان آن را پخته یا خشک و پودر شده استفاده کرد. پودر فلفل قرمز به نام پاپریکا شناخته می شود.

کپسایسین اصلی ترین ترکیب گیاهی فعال زیستی فلفل تند است که مسئول طعم منحصر به فرد و تند و بسیاری از فواید سلامتی آن است.

در این مقاله به بررسی ارزش غذایی، کالری، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در انواع فلفل های تند می پردازیم. با سومیتا همراه باشید؛

ارزش غذایی فلفل تند خام

یک قاشق غذا خوری (۱۵ گرم) فلفل تند خام و تازه
مقدار
کالری ۶
کربوهیدرات ۱.۳ گرم
فیبر ۰.۲ گرم
پروتئین ۰.۳ گرم
چربی ۰.۱ گرم
قند ۰.۸ گرم
آب ۸۸ درصد

کالری موجود در یک عدد فلفل تند (۴۵ گرم) : ۱۸

ویتامین ها و مواد معدنی

فلفل تند سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است؛

  • ویتامین C : فلفل چیلی سرشار از این آنتی اکسیدان قوی است که برای بهبود زخم و عملکرد سیستم ایمنی مهم است
  • ویتامین B6 : یکی از انواع از ویتامین های B که در متابولیسم انرژی نقش دارد
  • ویتامین K1 : همچنین به عنوان فیلوکینون شناخته می شود، ویتامین K1 برای لخته شدن خون و سلامت استخوان ها و کلیه ها ضروری است
  • پتاسیم : پتاسیم یک ماده معدنی ضروری در رژیم غذایی که عملکردهای مختلفی را انجام می دهد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را در صورت مصرف به مقدار کافی کاهش دهد
  • مس : مس که اغلب در رژیم غذایی غربی وجود ندارد، یک عنصر کمیاب ضروری است که برای استخوان های قوی و نورون های سالم مهم است
  • ویتامین A : فلفل قرمز تند سرشار از بتاکاروتن است که بدن شما آن را به ویتامین A تبدیل می کند

سایر ترکیبات گیاهی

فلفل تند منبع غنی کپسایسین تند است. این نوع فلفل ها همچنین دارای کاروتنوئیدهای آنتی اکسیدانی بسیار بالایی هستند که با فواید سلامتی متعددی مرتبط هستند.

  • کپسانتین : کاروتنوئید اصلی فلفل تند قرمز – تا ۵۰ درصد از کل محتوای کاروتنوئید – کپسانتین مسئول رنگ قرمز آن هاست. خواص آنتی اکسیدانی قوی آن ممکن است با سرطان مبارزه کند
  • ویولاکسانتین : آنتی اکسیدان اصلی کاروتنوئید در فلفل تند زرد، ویولاکسانتین ۳۷ تا ۶۸ درصد از کل محتوای کاروتنوئید را تشکیل می دهد
  • لوتئین : به وفور در فلفل سبز (نابالغ) یافت می شود، سطح لوتئین با بلوغ کاهش می یابد. مصرف زیاد لوتئین با بهبود سلامت چشم مرتبط است
  • کپسایسین : یکی از ترکیبات گیاهی مورد مطالعه در فلفل تند، کپسایسین است که مسئول طعم تند و بسیاری از اثرات سلامتی آن ها است
  • سیناپیک اسید : این آنتی اکسیدان که به نام سیناپیک اسید نیز شناخته می شود و دارای فواید بالقوه مختلفی برای سلامتی است
  • فرولیک اسید : مشابه سیناپیک اسید یک آنتی اکسیدان است که ممکن است به محافظت در برابر بیماری های مزمن مختلف کمک کند

محتوای آنتی اکسیدانی فلفل چیلی بالغ (قرمز) بسیار بیشتر از فلفل نابالغ (سبز) است.

فواید و مزایای فلفل تند برای سلامتی بدن

۱. مسکن درد است

کپسایسین، ترکیب اصلی فعال زیستی در فلفل تند، دارای خواص منحصر به فردی است.

به گیرنده های درد که پایانه های عصبی هستند که درد را حس می کنند، متصل می شود. این باعث ایجاد احساس سوزش می شود اما هیچ آسیب واقعی سوزش ایجاد نمی کند.

حتی با این وجود، مصرف زیاد فلفل تند ممکن است به مرور زمان گیرنده های درد را از بین ببرد و توانایی شما را در احساس طعم تند فلفل کاهش دهد.

همچنین گیرنده های درد را نسبت به سایر اشکال درد مانند سوزش سر دل ناشی از رفلاکس اسید، غیر حساس می کند.

یک مطالعه نشان داد که وقتی روزانه ۲.۵ گرم فلفل تند به افراد مبتلا به سوزش سر دل داده می شد، درد در ابتدای درمان ۵ هفته ای بدتر شد اما با گذشت زمان بهبود یافت.

این مورد توسط یک مطالعه کوچک ۶ هفته ای حمایت می شود که نشان می دهد ۳ گرم فلفل تند در روز باعث بهبود سوزش سر دل در افراد مبتلا به رفلاکس اسید می شود.

اثر حساسیت زدایی دائمی به نظر نمی رسد و یک مطالعه اشاره کرد که ۱ تا ۳ روز پس از قطع مصرف کپسایسین معکوس شد.

۲. باعث لاغری و کاهش وزن می شود

چاقی یک بیماری جدی است که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت را افزایش می دهد.

برخی شواهد نشان می دهد که کپسایسین می تواند با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی باعث کاهش وزن شود.

در واقع مطالعات نشان می دهد که ۱۰ گرم فلفل تند می تواند چربی سوزی را در مردان و زنان به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

کپسایسین همچنین ممکن است کالری دریافتی را کاهش دهد. یک مطالعه روی ۲۴ نفر که به طور منظم فلفل تند مصرف می کردند نشان داد که مصرف کپسایسین قبل از غذا منجر به کاهش دریافت کالری می شود.

مطالعه دیگری کاهش قابل توجهی در اشتها و کالری دریافتی را فقط در افرادی که به طور منظم فلفل تند مصرف نمی کردند مشاهده کرد.

همه مطالعات نشان نداده اند که فلفل تند موثر است. سایر مطالعات هیچ اثر قابل توجهی بر دریافت کالری یا سوزاندن چربی مشاهده نکردند.

علیرغم شواهد مختلف به نظر می‌ رسد که مصرف منظم فلفل تند یا مکمل‌ های کپسایسین ممکن است در کنار سایر استراتژی‌ های سبک زندگی سالم به کاهش وزن کمک کنند.

با این حال فلفل تند احتمالا به خودی خود چندان موثر نیست. علاوه بر این تحمل اثرات کپسایسین ممکن است در طول زمان ایجاد شود و اثربخشی آن را محدود کند.

عوارض و مضرات فلفل تند

۱. باعث احساس سوزش می شود

فلفل تند به دلیل طعم تند و سوزاننده خود به خوبی شناخته شده است.

ماده مسئول طعم فلفل تند کپسایسین است که به گیرنده های درد متصل می شود و باعث احساس سوزش شدید می شود.

به همین دلیل ترکیب اولئورزین کپسایسین استخراج شده از فلفل تند، ماده اصلی در اسپری فلفل است و در مقادیر زیاد باعث درد شدید، التهاب، تورم و قرمزی می شود.

با گذشت زمان قرار گرفتن منظم در معرض کپسایسین ممکن است باعث شود برخی از نورون های درد نسبت به درد بیشتر حساس شوند.

۲. باعث درد معده و اسهال می شود

خوردن فلفل قرمز در برخی افراد باعث ناراحتی روده می شود.

علائم ممکن است شامل درد شکم، احساس سوزش در روده، گرفتگی عضلات و اسهال دردناک باشد.

این در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) شایع تر است. فلفل قرمز می تواند به طور موقت علائم را در افرادی که عادت به خوردن منظم آن ندارند بدتر کند.

به همین دلیل افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ممکن است بخواهند مصرف فلفل قرمز و سایر غذاهای تند را محدود کنند.

۳. خطر ابتلا به سرطان را افزیش می دهد

سرطان یک بیماری جدی است که با رشد غیر طبیعی سلول مشخص می شود.

شواهد در مورد اثرات فلفل تند بر سرطان متفاوت است.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می دهند که کپسایسین، یک ترکیب گیاهی در فلفل تند ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش یا کاهش دهد.

مطالعات مشاهده ای در انسان، مصرف فلفل تند را با افزایش خطر ابتلا به سرطان به ویژه در کیسه صفرا و معده مرتبط می کند.

علاوه بر این پودر فلفل تند به عنوان یک عامل خطر برای سرطان دهان و گلو در هند شناسایی شده است.

به خاطر داشته باشید که مطالعات مشاهده‌ ای نمی‌ تواند ثابت کند که فلفل تند باعث سرطان می‌ شود، فقط افرادی که مقادیر زیادی فلفل تند مصرف می‌ کنند احتمال بیشتری دارد که به این بیماری مبتلا شوند.

مطالعات بیشتری برای تعیین اینکه آیا مصرف زیاد فلفل تند یا مکمل‌ های کپسایسین در دراز مدت بی‌ خطر هستند یا خیر مورد نیاز است.

خلاصه

فلفل چیلی یک ادویه محبوب در بسیاری از نقاط جهان است و به دلیل طعم تندی که دارد شناخته شده است.

این نوع فلفل ها سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات مختلف گیاهی مانند کپسایسین هستند، ماده ای که باعث سوزاندن دهان می شود.

کپسایسین با چندین فواید سلامتی و همچنین اثرات نامطلوب مرتبط است. در صورت مصرف منظم ممکن است به کاهش وزن و تسکین درد کمک کند.

همچنین باعث ایجاد احساس سوزش می شود که برای بسیاری از افراد به خصوص کسانی که عادت به خوردن فلفل تند ندارند، ناخوشایند است. همچنین با ناراحتی گوارشی مرتبط است.

مهم است که هنگام خوردن فلفل تند به سطح تحمل خود توجه کنید. استفاده از فلفل های تند به عنوان ادویه ممکن است مفید باشد اما کسانی که مشکلات گوارشی را تجربه می کنند باید از مصرف آن اجتناب کنند.

منبع : healthline