خواص غذایی کاهو – اعتبار نوین


کاهو خواب آور و آرام بخش است، بنابراین برای ناراحتی و کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند، مفید است

کاهو

خواص غذایی کاهو

کاهو از سبزی های بسیار مفیدی است که علاوه بر خواص درمانی، مصرف خوراکی نیز دارد و در میان سبزی ها، تاریخی کهن دارد. کاهو خوبی از قدیمی ترین سبزی دنیا است که منشاء آن در هندوستان و آسیای مرکزی می باشد . کاهو طبق مدارکی که بدست آمده از قرن قبل از میلاد ایران مصرف می شود و در شش قرن قبل از میلاد به روم راه یافته و غذای مهمی برای رومیان بوده است. کاهو گیاهی است چند ساله که دارای برگ های پهن و دراز و سبز، با طعم کمی شیرین می باشد.

انواع مختلف کاهو حدود ۱۶ نوع می باشد که در تمام طول سال وجود دارد. روی هم رفته دو دسته کاهو وجود دارد :

۱- کاهوی پرورشی

که در سالاد استفاده می شود که کاهوی HEAD LETTUCE و کاهوی ایرانی ROMAINE LETTUCE از انواع مهم آن است. کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی بهتر است. کاهوی ارزش غذایی زیادی ندارد، زیرا دارای مقدر زیادی است که گاز و نفخ را در معده می کند.

۲- کاهوی وحشی

فواید کاهو برای سلامتی بدن :

خواب

۱- کاهو، یک داروی تسکین دهنده و آرام بخش طبیعی است، زیرا شامل مقدار کمی از یک ماده شیمیایی به نام لاکتوسین (LACTUCIN) است که وقتی به مقدار زیاد مصرف می شود، باعث سستی در بدن می شود.

۲- کاهو خون را صاف و تمیز می کند.

۳- کاهو بویژه نوعی از آن که دارای برگ های زرد است، غذای زودهضم است و خواب آرامی را به دنبال دارد. از این رو رسول خدا(ص) فرمود: کاهو، خواب آور و برای هضم غذای مفید است. (بحارالانوار/ج۱۴)

۴- امام رضا (ع) به شیعیان خود توصیه می فرمایند: تامی می توانید کاهو بخورید، زیرا کاهو رقت خون را از بین می برد و بهتر از سبزی ها، خون را دیگر می گیرند.

کاهو خواب آور و آرام بخش است، بنابراین برای ناراحتی و کسانی که مبتلا به بی خوابی هستند، مفید است.
۵- کاهو دارای فراوانی است که برای خونسازی در بدن لازم است.لذا از مهم ترین و طبیعی ترین درمان های کم خونی است.

۶- کاهو، بینایی را تقویت می کند.