روغن ماهی را برای مشکلات قلبی، افسردگی و اضطراب مصرف کنید

روغن ماهی از گونه های خاصی از ماهی های روغنی مانند ساردین، سالمون، قزل آلای دریاچه ای، ماهی تن، شاه ماهی و ماهی خال مخالی به دست می آید. این منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳، ایکوزاپنتانوئیک اسید و دوکوزاهگزانوئیک اسید است، موادی که اعتقاد بر این است که فواید سلامتی فوق العاده ای برای بدن دارند.

اگرچه این اسیدهای چرب امگا ۳ مستقیماً از خود ماهی به دست نمی‌آیند، بلکه از ریزجلبک‌هایی که ماهی مصرف می‌کنند، به دست می‌آیند. این محتوای ریز جلبک است که روغن حاوی اسیدهای چرب غنی امگا ۳ را تولید می کند.

اعتقاد بر این است که روغن ماهی بیمارانی را که علائم افسردگی و اضطراب را نشان می دهند درمان می کند. مطالعات نشان می‌دهد که مکان‌هایی که ساکنان آن ماهی کافی در رژیم غذایی خود دارند، کمترین میزان ابتلا به افسردگی را دارند.

Food Science and Technology Abstracts، پایگاه داده پیشرو در جهان برای ادبیات علمی جهان در علوم غذایی، فناوری غذایی و تغذیه گزارش داد که محتوای کم DHA در خون منجر به کاهش سطح سروتونین در مغز، سطوح پایین مایع مغزی نخاعی، عواملی می شود که ارتباط نزدیکی با اضطراب، خودکشی و افسردگی دارد.

همچنین اعتقاد بر این است که روغن ماهی ممکن است سرطان پروستات، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ را درمان کند. در یک مطالعه منتشر شده در مجله اپیدمیولوژی سرطان، نشان داده شد که زنان میانسالی که این مکمل را دریافت کرده بودند، کاهش چشمگیری در خطر ابتلا به سرطان سینه نشان دادند.

همچنین اعتقاد بر این است که روغن ماهی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و حمله قلبی را کاهش می دهد. انجمن قلب آمریکا دوز روزانه ۱ گرم روغن ماهی را به کسانی که از بیماری عروق کرونر قلب رنج می برند توصیه کرده است. این نیاز را می توان با گنجاندن منظم ماهی در رژیم غذایی روزانه آنها به دست آورد.

برای کاهش سطح تری گلیسیرید و افزایش میزان کلسترول “خوب” استفاده می شود. انتشارات انجمن قلب آمریکا نشان داد که اسیدهای چرب امگا ۳ مشتق شده از ماهی توانایی کاهش غلظت تری گلیسیرید در خون را به میزان ۲۵ تا ۳۰ درصد دارند.

مقاله ای که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شد نشان داد که پس از دادن مکمل روغن ماهی به ۳۲ مرد با فشار خون خفیف، فشار خون آنها به میزان قابل توجهی کاهش یافت و خوانش سیستولیک و دیاستولیک پایین را نشان داد.

مطالعه منتشر شده در Annals of Internal Medicine نشان می دهد که مکمل روغن ماهی اثر آرتریت روماتوئید را تسکین می دهد و تولید نوتروفیل لکوترین B4 را کاهش می دهد.

آزمایش دیگری که با مقایسه اثرات مکمل ماهی و روغن زیتون در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد، نشان داد که افرادی که روغن ماهی دریافت کردند، قدرت بهتری در چنگ زدن و امتیاز مفصل خود داشتند.

شماره ژانویه ۲۰۰۰ مجله آمریکایی تغذیه بالینی چندین مزیت مکمل روغن ماهی را برشمرده است که شامل افزایش غلظت لیپوپروتئین های با چگالی بالا می شود. کاهش محتوای تری گلیسیرید، کاهش غلظت باقیمانده و لیپمی پس از غذا.