بر اساس تخمین جدید سازمان بهداشت جهانی، همهگیری ویروس کرونا منجر به مرگ بیش از ۱۵ میلیون نفر در سراسر جهان شده است، از جمله افرادی که بر اثر کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند و دیگرانی که به دلایل غیرمستقیم مانند کمبود مراقبتهای بهداشتی جان خود را از دست دادهاند. .
سازمان جهانی بهداشت مرگهای اضافی را بهعنوان «تفاوت بین تعداد مرگهای رخ داده و تعداد مورد انتظار در غیاب همهگیری براساس دادههای سالهای قبل» تعریف میکند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای اعلام کرد که بیشتر مرگومیرهای بیش از حد در دو سال اول همهگیری در آسیای جنوب شرقی، اروپا و قاره آمریکا متمرکز بوده است. بیش از دو سوم فقط در ۱۰ کشور رخ داده است.
تدروس آدهانوم، مدیر سازمان بهداشت جهانی، «این دادههای نگرانکننده نه تنها به تأثیر همهگیری، بلکه به نیاز همه کشورها برای سرمایهگذاری در سیستمهای بهداشتی انعطافپذیرتر اشاره میکند که میتوانند خدمات بهداشتی ضروری را در طول بحرانها حفظ کنند، از جمله سیستمهای اطلاعات سلامت قویتر». ژنرال در بیانیه ای گفت.
ایالات متحده نزدیک به ۱ میلیون مرگ است که مستقیماً توسط ویروس کرونا ایجاد شده است، شمارشی که شامل افرادی نمی شود که ممکن است به دلیل درمان نشدن در هنگام فشار بیش از حد سیستم های بهداشتی در طول موج های همه گیر جان خود را از دست داده باشند.
کشورهای با درآمد متوسط ۸۱ درصد از مرگ و میرهای بیش از حد را تجربه کرده اند که ۵۳ درصد آن در کشورهای با درآمد متوسط پایین رخ می دهد. کشورهای با درآمد بالا ۱۵ درصد و کشورهای کم درآمد ۴ درصد از مرگ و میرهای مازاد را گزارش کردند.