طرز تهیه عصاره مرغ+عصاره گوشت در شیشه+عصاره سبزیجات


انواع عصاره مرغ, عصاره گوشت, عصاره سبزیجات

 

عصاره مرغ و عصاره گوشت در شیشه و عصاره سبزیجات را برای طعم دار کردن انواع آش, سوپ, انواع خورش ها و بسیاری از غذاهای دیگر استفاده می کنند.

برای گرفتن انواع عصاره  میتوان از پای مرغ, سبزیجات, ماهیچه, استخوان و قلم گاو و گوسفند استفاده کنید, در اکثر مواقع عصاره بعد از سرد شدن حالت ژله ای به خود میگیرد.

در حال حاضر بسیاری از عصاره های آماده در فروشگاهها و سوپر مارکت ها میتوانید پیدا کنید ولی هیچکدام ارزش غذایی به اندازه ارزش غذایی عصاره خانگی ندارد, عصاره های صنعتی و آماده درصد کمی از گوشت و مرغ و سبزیجات هست و بیشتر آن از طعم دهنده ها است.

عصاره چیست؟

وقتی استاک مرغ, ماهیچه گوسفند و گوشت همراه با استخوان, در آب میپزیم به طوری که گوشت از استخوان جدا شود و تمام مواد مغذی داخل گوشت و مرغ گرفته شود که به آن عصاره میگویند.

چرا باید از انواع عصاره استفاده کنیم؟

  1. برای افرادی که تحت رژیم‌های غذایی کم کالری هستند، مفید است.
  2. عصاره‌ استخوان و قلم گاو‌، گوسفند و استاک مرغ سرشار از مواد مغذی, آمینو اسید, کلسیم و کلاژن است که برای سلامتی بدن, جوان‌سازی پوست, ناخن, مو بسیار موثر می باشد.
  3. در سرماخوردگی, آنفلوانزا و سلامت دستگاه گوارش مفید هستند.
  4.  شامل مقدار فراوانی املاح معدنی, پروتئین‌, کلسیم, ژلاتین است که برای استخوان‌ها و غضروف‌های بدن مفید می باشند.
  5. دندان‌ها را تقویت و مانع از پوسیدگی دندان ها می شود.
  6. باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود, سیرکننده و انرژی زا است.
  7. برای زنان باردار یا شیرده که دچار کاهش مواد معدنی می‌شوند, هر روز آب قلم مصرف کنند, برای کم خونی مفید است.
  8. ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در عصاره ها کمک به تولید خون, بهبود کیفیت و جریان خون میکند, در نهایت گرفتگی قلب و رگ‌های خون را کاهش و عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد.
  9. عملکرد روده‌ی کوچک را بهبود می‌بخشد, سوخت و ساز را افزایش تا بدن بتواند پروتیین را هضم کند. در بهبود عملکرد کلیه‌ها و غدد فوق کلیوی موثر است.
  10. پوست را عاری از چین و چروک و موها را شاداب میکند.

 

 

 عصاره مرغ  یکی از انواع عصاره های خوشمزه است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است و به دلیل خواصی که دارد از جمله ضد عفونی کننده ای بدن و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است در تهیه بسیاری از سوپ ها مخصوصا سوپ مرغ از عصاره مرغ استفاده میشود به خصوص در فصل سرد سال و زمان سرماخوردگی و بیماری بسیار مناسب است.

مواد لازم عصاره مرغ خانگی

 

آب:  ۴ لیوان

برگ بو:  ۳ عدد

ساقه کرفس:  ۲ ساقه خرد شده

هویج:  ۲ عدد خرد شده

رزماری:  به مقدار دلخواه

نمک:  مقداری

اسکلت مرغ یا بال وگردن:  ۱ کیلو

 

برای تهیه این عصاره خوشمزه ابتدا, بال و گردن و اسکلت مرغ خوب شسته, درون قابلمه بریزید, ۴ لیوان آب اضافه کنید و با هویج, ساقه کرفس خردشده، برگ بو، رزماری و نمک بگذارید تا کامل بپزد, تا زمانی که گوشت مرغ کاملا از استخوان جدا شود.

مواد کامل پخته شده را درون آبکش بریزید تا آب صاف از دیگر مواد جدا شود, سپس به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت و کاملا ژله ای شود.

 

طرز-تهیه-عصاره-مرغ-خانگی

 

بعد از ۱۲ ساعت از یخچال بیرون آورده و بسته به ذائقه و دلخواه خود میتوانید روغن روی مرغ را بگیرید و عصاره مرغ را درون پاکت فریزر یا ظرف های کوچک جدا بریزید تا بتوانید هر بار  در تهیه غذا از این عصاره به مقدار دلخواه استفاده کنید.

میتوانید گوشت مرغ از استخوان جدا کرده به صورت جدا یا همراه با عصاره در انواع غذا استفاده کنید.

 

 

عصاره گوشت یکی دیگر از انواع عصاره است که دارای خوص فراوانی است به خصوص به دلیل داشتن ویتامین گروه B در تقویت و افزایش انرژی در بدن بسیار موثر است, همچنین باعث تقویت سیستم عصبی بدن  و سلامت مغز میشود.

از این عصاره گوشت به دلیل داشتن خواص فراوان برای کودکان که کم غذا هستند تهیه میشود همچنین برای افراد سالمند و افرادی که دارای بیماری هستند از این عصاره تهیه و نگه داری میشود, شما همچنین میتوانید برای خوش طعم کردن غذا و غلظت بهتر غذا از این عصاره گوشت استفاده کنید.

مواد لازم عصاره گوشت در شیشه

 

گوشت:  ۳۰۰گرم

پیازخورد شده:   ۱ عدد

نمک:  به مقدار لازم

 

برای تهیه عصاره گوشت ابتدا, گوشت و پیاز را خرد می کنید. پیاز خرد شده را به همراه نمک به گوشت اضافه می کنیم و درون شیشه ای با در فلزی میریزیم.

در شیشه را محکم ببندید و در مرکز یک قابلمه قرار دهید. درون قابلمه تا نصف شیشه آب بریزید و اگر شیشه در آب شناور ماند میتوانید یک جسم سنگین روی آن بگذارید و بعد در قابلمه را ببندید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب جوش بیاید, سپس حرارت را تا حدی کم کنید که آب قابلمه ملایم بجوشد.

 

طرز-تهیه-عصاره-گوشت

 

۲ تا ۳ ساعت طول می کشد تا گوشت داخل شیشه بپزد. بعد از اینکه گوشت پخته شد, عصاره آن خارج می شود و شیشه را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید سرد شود.

آب را از گوشت جدا کنید و اگر دوست داشتین به آن کمی آبلیمو اضافه کنید تا طعم خوبی داشته باشد.

 

 

 

 

 

اگه از این مقاله راضی بودید امتیاز دهید:)