فواید جالب موز سیاه شده که نمی‌دانید!


بیشتر افراد از موزه‌های سیاه‌شده خوششان نمی‌آید و معمولاً هم می‌شوند که موز سیاه‌شده را دور بریزند، زیرا به نظرشان این موزها سالم و تازه است.

موز سیاه
بیشتر افراد از موزهای سیاه‌شده خوششان نمی‌آید و معمولاً هم می‌توانند آن‌ها را بگویند که موزهای سیاه‌شده را دور بریزند، زیرا به نظرشان این موزها سالم و تازه است. اما قسمت داخلی این موزها همیشه سالم است و اتفاقا می‌تواند بدن‌های خوبی برای سلامت داشته باشد. موزیت سیاه از آنتی‌اکسیدان‌های باکیفیت است و دو مزیت ویژه دارند. از وجود آسیب‌های سلولی و همچنین از بین بردن این آسیب‌های سلولی در بدن. هم‌زمان با رسیدن به موز، کربوهیدرات‌ها نشان‌داده‌های درونش به قندهای آزاد تبدیل می‌شوند و درنتیجه هضم آن‌ها راحت‌تر خواهند شد. برای کسانی که به مشکلات دارویی مبتلا می شوند بسیار مفید هستند. تیرگی‌های روی پوست می‌توانند ماده خاصی به‌نام فاکتور نکروز تومور (TNF) تولید کنند. این ماده خاص می‌تواند سلول‌های سرطانی و غیرطبیعی را از بین ببرد و از بین ببرد. یکی از ویژگی های خاص موز سیاه، ضداسید بودن آن است. بافت نرم و لطیف موز بیش از حد رسیده روی دیواره‌های معده را می‌پوشاند و در برابر اسیدهای آسیب‌زا و تحریکات مختلف می‌کند.
بنابراین، کسانی که به سوزش سرد یا مشکلات گوارشی مربوط به معده و مری مبتلا هستند، می‌توانند از موز سیاه برای تسکین علائم این مشکلات کمک کنند. خوردن موز سیاه‌شده، علائم اسهال را کاهش می‌دهد و مدت ترمیم بدن پس از رسیدن به اسهال (به مناطق مختلف) را کمتر می‌کند.
موزها به‌طور کلی، جدای از سبزی یا سیاه بودن، دارای پتاسیم هستند. بنابراین، مصرف موز می‌تواند به کنترل سطح کلسترول خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک کند. آهنگ و مس موجود در موز هم برای افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون و ارتقای سطح هموگلوبین خون مفید هستند. زمانی می‌توانید از این مزیت‌ها بهره‌مند شوید که به‌طور منظم و روزانه از موز استفاده کنید.

در ادامه این مطلب به ۶ فایده عادت به خوردن موز سیاه را بخوانید:

۱. از آسیب‌های سلولی می‌کند

موزیت سیاه از آنتی‌اکسیدان‌های باکیفیت است و دو مزیت ویژه دارند. از به وجود آمدن آسیب‌های سلولی و همچنین از بین بردن این آسیب‌های سلولی در بدن. بنابراین، اگر به‌طور منظم از موز سیاه استفاده کنید، خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف را کاهش می‌دهد. دریافت منظم این آنتی‌اکسیدان‌ها از طریق موز سیاه می‌تواند به سیستم ایمنی بدن کمک کند.

۲. هضم موز سیاه راحت تر است

همزمان با رسیده‌تر شدن موز، کربوهیدرات‌های ناشاسته‌ای درونش به قندهای آزاد تبدیل می‌شوند و درنتیجه آن‌ها راحت‌تر خواهند شد. اما درست برعکس، موزها هرچقدر سبزتر و کال‌تر باشند، حاوی ناشتاهای بیشتر هستند و هضم سخت‌تری هم دارند. بنابراین، کسانی که به مشکلاتی که باعث استفاده از بیماری می شوند، طبیعتا باید از موز سیاه یا رسیده به موز سبز و نسبتا کال باشند.

۳. موز سیاه می‌تواند برای مبارزه با سرطان باشد

وقتی که موز بیش‌ازحد رسیده باشد و اصطلاحا سیاه شده باشد، تیرگی‌های روی پوست می‌تواند ماده خاصی را به‌نام فاکتور نکروز تومور (TNF) تولید کند. این ماده خاص می‌تواند سلول‌های سرطانی و غیرطبیعی را از بین ببرد و از بین ببرد. بنابراین، از موز سیاه می‌توان یکی از انتخاب‌های هوشمند برای افراد مبتلا به سرطان باشد.

۴. به تسکین سوزش سردل کمک می کند

یکی از ویژگی های خاص موز سیاه، ضداسید بودن آن است. بافت نرم و لطیف موز بیش‌از حد رسیده روی دیواره‌های معده را می‌پوشاند و از معده در برابر اسیدهای آسیب‌زا و تحریکات مختلف می‌کند. بنابراین، کسانی که به سوزش سرد یا مشکلات گوارشی مربوط به معده و مری مبتلا هستند، می‌توانند از موز سیاه برای تسکین علائم این مشکلات کمک کنند.

۵. برای سلامتی درمانی مفید است

موزها به‌طور کلی، جدای از سبزی یا سیاه بودن، دارای پتاسیم هستند. بنابراین، مصرف موز می‌تواند به کنترل سطح کلسترول خون کمک کند. فیبر موجود در موز هم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را کاهش دهد. آهنگ و مس موجود در موز هم برای افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون و ارتقای سطح هموگلوبین خون مفید هستند. زمانی می‌توانید از این مزیت‌ها بهره‌مند شوید که به‌طور منظم و روزانه از موز استفاده کنید.

۶. موز سیاه بیوست را تسکین می‌دهد و اسهال را می‌کند

خوردن موز سیاه‌شده، علائم اسهال را کاهش می‌دهد و مدت ترمیم بدن پس از رسیدن به اسهال (به‌صورت‌های مختلف) را کمتر می‌کند. از آنجایی که موز سیاه از فیبر است، این میوه به تسکین یبوست هم کمک می‌کند. تحرکات روده هم به‌واسطه همین ترکیبات فیبر بیشتر می‌شوند و درنتیجه با مصرف موز سیاه می‌توان به رفع مشکل کمک کرد.


بیشتر بخوانید

منبع : همشهری آنلاین