مشاغل در فناوری مواد غذایی

مصرف گرایی رو به رشد و سبک زندگی سریع منجر به تقاضای بیشتر برای غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده شده است. چالشی که امروزه اکثر واحدهای فرآوری مواد غذایی با آن روبرو هستند، تولید اقلام غذایی است که حاوی حداقل مقدار مواد شیمیایی و نگهدارنده باشند و در عین حال جذابیت و ماندگاری مطلوبی داشته باشند. و این باعث افزایش تقاضا برای فناوران مواد غذایی در بخش پردازش مواد غذایی شده است.

به لطف تقاضای فزاینده برای غذاهای بسته بندی شده و فرآوری شده، فناوری مواد غذایی به یک گزینه شغلی پرسود برای جوانان با استعداد تبدیل شده است.

یک تکنسین مواد غذایی چه می کند؟

وظیفه اصلی یک تکنسین مواد غذایی بررسی مواد اولیه، حفظ شرایط تمیز و بهداشتی و کیفیت مواد غذایی است. آنها غذا را بررسی می کنند، آلودگی و تقلب را بررسی می کنند و ارزش غذایی غذا را تأیید می کنند. فن‌آور مواد غذایی باید تکنیک‌های بهبودیافته‌ای را برای پردازش، نگهداری و نگهداری اقلام غذایی ابداع کند. آنها همچنین باید روندهای فعلی مصرف کننده و آخرین فناوری ها را برای توسعه ایده های محصول جدید تجزیه و تحلیل کنند.

فناوری غذایی چیست؟

فناوری غذا مطالعه تولید، ذخیره سازی، نگهداری، کنسرو کردن، بسته بندی و توزیع محصولات غذایی است. تمام زمینه های پردازش مواد غذایی را پوشش می دهد و شامل انواع غذاها مانند گوشت، میوه ها، سبزیجات، غلات، ماهی، تخم مرغ، شیر، ادویه جات و غیره است.

مهارت های مورد نیاز:

فن‌آوران مشتاق مواد غذایی باید دارای ذهنیت علمی، قدرت مشاهده، هوش و علاقه به سلامت و تغذیه باشند. آنها باید بتوانند به عنوان بخشی از یک تیم به خوبی کار کنند و باید مهارت های ارتباطی موثر داشته باشند. علاقه واقعی به توسعه علمی و فناوری مواد غذایی و استانداردهای بالای نظافت از دیگر ویژگی های مورد نیاز است.

شایستگی:

داوطلبانی که در مقطع ۱۰+۲ در رشته های فیزیک، ریاضی، شیمی و زیست شناسی تحصیل کرده اند، می توانند در دوره های کوتاه مدت گواهینامه و دیپلم فناوری مواد غذایی پذیرش بگیرند. دانشجویانی که لیسانس فیزیک، ریاضیات، زیست شناسی و شیمی یا مدرک B.tech در فناوری مواد غذایی را گذرانده اند، می توانند در دوره کارشناسی ارشد فناوری مواد غذایی پذیرش بگیرند. کسانی که فارغ التحصیل شده اند در رشته های علوم خانگی، تغذیه، رژیم غذایی و مدیریت هتلداری نیز واجد شرایط تحصیلات عالی در زمینه فناوری مواد غذایی هستند.

دورنمای شغل:

تکنسین های مواد غذایی با صلاحیت حرفه ای فرصت های شغلی فراوانی دارند. شما می توانید در شرکت های فرآوری مواد غذایی، آزمایشگاه های تحقیقاتی مواد غذایی، هتل ها، رستوران ها، موسسات آموزشی، ارگان های دولتی و موسسات پذیرایی شغل پیدا کنید. شرکت های بخش دولتی از فناوران مواد غذایی به عنوان بازرس مواد غذایی یا بازرسان بهداشت استفاده می کنند. با تجربه، می توان به عنوان مشاور آزاد یا پزشک بهداشت در مدرسه/کالج ها کار کرد. این بخش همچنین فرصت های کارآفرینی بزرگی را در قالب شبکه های تحویل پویا و خدمات پذیرایی خانگی ارائه می دهد.