چهره پیرمرد نئاندرتال پس از 50 هزار سال بازسازی شد


تیمی از محققان چهره یک نئاندرتال بالغ را بازسازی کردند که تقریباً 50000 سال پیش در فرانسه امروزی زندگی کرده و مرده بود.

این بازسازی نشان می‌دهد که پسرعمو‌های منقرض شده ما چندان هم متفاوت از ما به نظر نمی‌رسیدند.

این پرتره دیجیتالی که ویژگی‌های نئاندرتال‌ها را به تصویر می‌کشند، به درک روزافزون ما از شباهت‌های بین نئاندرتال‌ها و انسان‌های خردمند کمک می‌کند و این روایت را تقویت می‌کند که نئادرتال‌ها آنطور که قبلاً فکر می‌کردیم ابتدایی نبودند.

نئاندرتال مورد نظر که به پیرمرد لاشاپل معروف است، ابتدا در سال 1908 توسط برادران آماده و ژان بویسونی هنگام کاوش در غار Chapelle-aux-Saints در جنوب غربی فرانسه کشف شده بود. تجزیه و تحلیل‌های بعدی اسکلت نشان داد که این مرد در زمان مرگ حداقل 60 سال سن داشته و بین 56000 تا 47000 سال پیش در زمین مدفون بود.

جالب توجه است که آزمایش بقایای نئاندرتال برای بروسلوز مثبت شد، یک بیماری عفونی ناشی از باکتری که معمولاً در نتیجه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه ایجاد می‌شود. به گفته محققان، این ممکن است یکی از اولین موارد مستند از انتقال یک بیماری از حیوانات به انسان باشد.

پروفسور فرانچسکو گالاسی و دکتر النا واروتو – به ترتیب از دانشگاه لودز و دانشگاه فلیندرز – در این مورد می‌گویند: «زمانی که این اسکلت نئاندرتال در سال 1908 کشف شد، به پیشرفت مطالعات روی نئاندرتال‌ها به کمک کرد. با گذشت زمان، این موضوع همچنان مورد توجه محققان بوده است. مطالعه ما از سنت این مطالعات پیروی می‌کند و ویژگی‌های مغزی این فرد را نیز در نظر می‌گیرد.ـ

محققان برای بازسازی چهره پیرمرد، اسکن‌های توموگرافی کامپیوتری قبلی جمجمه را با یک مدل به‌روز شده که با استفاده از فتوگرامتری ایجاد شده بود، ترکیب کردند. آن‌ها سپس نشانگر‌های ضخامت بافت نرم را از اسکن افراد امروزی وارد کردند و آن‌ها را به گونه‌ای مدل‌سازی کردند که بتوانند با شکل استخوان‌های صورت نئاندرتال ترکیب شوند.

تصاویر به‌دست‌آمده نشان می‌دهند که در حالی که پیرمرد دارای شاخص‌های کلاسیک نئاندرتال‌ها مانند بینی پهن، ابرو‌های برجسته و کوچکی چانه بوده، ظاهر او زیاد هم مطابق کلیشه‌های ما از نئاندرتال نبوده. به عبارت صریح‌تر بر اساس یافته‌های جدید، نئاندرتال‌ها احتمالاً کمتر از آنچه اقبلا به تصویر کشیده می‌شد، شبیه میمون بوده‌اند.

پروفسور لوکا سینئو از دانشگاه پالرمو، یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «ما اغلب فکر می‌کنیم که مطالب زیادی از نئاندرتال‌ها می‌دانیم، اما درک ما از آناتومی و فیزیولوژی آن‌ها همیشه در حال تغییر است. اینگونه بازسازی‌ها ممکن است نشان دهند که شکاف تکاملی بین آن‌ها و ما ممکن است آنقدرها هم گسترده نبوده باشد.»

اگر خواننده جدید سایت «»  هستید!
شما در حال خواندن سایت ( دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com‌ هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
– سایت رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS شوید.
– شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرامصفحه اینستاگرام ما
– برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

استودیو جیبلی یک استودیوی مشهور انیمیشن‌سازی ژاپنی است که به دلیل سبک هنری متمایز، داستان‌سرایی پر از تخیل و انیمیشن‌های هیجان‌انگیزش مشهور است. استودیو جیبلی که توسط هایائو میازاکی و ایسائو تاکاهاتا تأسیس شد، تعدادی از محبوب‌ترین فیلم‌های…

کاریکاتور شخصیت‌های مشهور را بسیار کشیده‌اند و دیده‌ایم، اما کشیدن کاریکاتور بناهای معروف زحمت بیشتری دارد. اما میدجرنی می‌تواند این زحمت را بسیار کمتر کند.کاربر شبکه اجتماعی دریت به نام mossymayn به تازگی این کار را کرده است:دروازه…

در سال ۱۹۸۷، برلین ۷۵۰مین سالگرد تأسیس خود را جشن گرفت و شهر پر از هیجان بود. دولت کمونیستی آلمان شرقی، که در آن زمان بر نیمه شرقی شهر حکومت می‌کرد، می‌خواست این مناسبت را با رژه بزرگی که دستاورد‌های کشور را به نمایش می‌گذاشت، جشن بگیرد.…

انسان‌ها همیشه از تحولات تازه می‌ترسند و از زمانی که تخیل آدم ماشینی ایجاد شد، ترس از این توده‌های آهنی هم ایجاد شد. شخصیت ربات‌ها در ابتدا در داستان‌ها خیلی سطحی و بیشتر هراس‌‌انگیز بود، اما بعدا ربات‌ها دارای شخصیت شدند تا جایی که حتی…

مناطق حومه شهر، جوامع مسکونی هستند که در حومه مناطق بزرگتر شهری قرار دارند. آن‌ها ویژگی‌های متمایزی دارند که آن‌ها را ازمحیط روستایی و شهری متمایز می‌کند. شکل‌گیری حومه‌ها و مشکلاتی که با آن‌ها مواجه هستند را می‌توان به عوامل متعددی نسبت…

لوازم التحریر زمان کودکی ما نه کیفیت لازم را داشتند (به جز استثنائاتی) و نه تنوع کافی را. خوبی‌اش این بود که ما اصلا نمی‌دانستیم که لوازم التحریر با کیفیت عالی‌تری هم وجود دارد و فاصله فقیر و غنی در مدارس آنقدرها هم زیاد نبود. یعنی تقریبا…