قطره‌های مخصوص بینی می‌تواند به بهبودی مغز پس از سکته کمک کند –


دانشمندان متوجه شده‌اند که چگونه قطره‌های بینی حاوی یک مولکول خاص می‌توانند به موش‌ها کمک کنند تا از پیامد‌های زیستی زیان‌آور سکته بهبود یابند. امید این است که این درمان در نهایت در انسان‌ها هم کاربرد پیدا کند.

اثر این درمان بلافاصله ظاهر نمی‌شود، اما هفت روز پس از سکته شروع می‌شود. این بدان معناست که کسانی که نمی‌توانند بلافاصله پس از سکته به این درمان دسترسی داشته باشند باز هم فرصتی برای بهره‌گیری از آن دارند.

مولکول کلیدی در این قطره‌ها پپتید کمپلمان (زنجیره‌ای از اسید‌های آمینه) C۳a است که نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن و همچنین در رشد و شکل‌پذیری مغز دارد.

اگر درمان در بالین و در عمل استفاده شود، همه بیماران سکته مغزی می‌توانند آن را دریافت کنند، حتی آن‌هایی که برای ترومبولیز یا ترومبکتومی خیلی دیر به بیمارستان می‌رسند. کسانی که پس از برداشتن لخته ناتوانی باقیمانده دارند، می‌توانند از این درمان استفاده کنند.

تأخیر اثر این دارو در واقع مطلوب است. اگر پپتید C۳a خیلی زود اعمال شود، می‌تواند تعداد سلول‌های التهابی مغز را افزایش دهد و در این صورت آسیب آن بیشتر از سودش خواهد بود.

دانشمندان سکته ایسکمیک مصنوعی، رایج‌ترین نوع سکته مغزی را در موش‌ها ایجاد کردند. با این حال، پس از یک هفته، قطره‌های بینی در مقایسه با گروه دارونما به موش‌ها کمک می‌کند تا عملکرد حرکتی را سریع‌تر و کامل‌تر بازیابی کنند.

مطالعه جدید همچنین‌ علت تأثیر C۳a در مغز را نشان داده است. اسکن‌های MRI نشان داد که این پپتید به افزایش تعداد اتصالات بین سلول‌های عصبی در مغز موش‌ها کمک می‌کند.

میلوس پیکنی، عصب‌شناس دانشگاه گوتنبرگ ، می‌گوید: «نتایج ما نشان می‌دهد که پپتید C۳a بر عملکرد آستروسیت‌ها و سیگنال‌هایی را که آستروسیت‌ها به سلول‌های عصبی می‌فرستند تأثیر می‌گذارد – یعنی سلول‌هایی که بسیاری از عملکرد سلول‌های عصبی را در مغز سالم و بیمار کنترل می‌کنند

این مطالعه بر اساس کار قبلی برخی از همان محققان در مورد چگونگی محافظت پپتید C۳a در برابر آسیب سکته مغزی است.

حدود  ۷.۶ میلیون نفر در سال سکته مغزی ایسکمیک را تجربه می‌کنند که بیش از نیمی از آن‌ها به نوعی اختلالات جسمی یا ذهنی مبتلا می‌شوند: از دست دادن حرکت در بازو یا پا، اختلالات گفتاری یا مشکلات افسردگی و اضطراب.

قطره‌های بینی با پپتید C۳a می‌تواند از تعداد افراد ناتوان بکاهد. هرچند که ابتدا باید مطمئن شویم که این درمان در انسان و همچنین موش قابل اجرا است.

 

این تحقیق در مجله تحقیقات بالینی منتشر شده.

اگر خواننده جدید سایت «»  هستید!
شما در حال خواندن سایت ( دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com‌ هستید. سایتی با ۱۸ سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
– سایت رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS شوید.
– شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرامصفحه اینستاگرام ما
– برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

شاید سریال کارتونی پینوکیو باعثش شد. شاید هم نه! در آن قسمت دلپذیر و خاطره‌انگیز، روباه مکار و گربه ننه، پینوکیو را فریفتند تا سکه خود را بکارد تا درختی از سکه بروید و بتواند سکه‌های بی‌شمار برداشت کند.

سال‌ها از آن زمان گذشته، الان هم…

با اینکه دسترسی به مستندهای خوب این روزها خیلی زیاد شده و به سبب وجود اینترنت (یا شبحی از اینترنت!) ما عکس تاریخی بسیار زیاد می‌بینیم (و می‌توانیم حدس بزنیم که که کئام عکس‌های معاصر روزی تبدیل به عکس تاریخی خواهند شد)، اما باز هم حجم…

در اینجا می خواهیم لیستی از گران‌ترین نقاشی هایی که در بازار حراجی‌ها به فروش رسیده اند را با هم مرور کنیم. البته هر لحظه امکان تغییر این لیست و جایگزینی نقاشی های دیگری وجود دارد ولی در آن صورت هم می توان نقاشی های زیر را جزء گرانترین های…

امپرسیونیسم یک جنبش هنری است که در اواخر قرن نوزدهم، عمدتاً در فرانسه ظهور کرد. مشخصه آن تاکید بر ثبت اثرات زودگذر نور و رنگ در دنیای طبیعی است. نقاشان امپرسیونیست به دنبال این بودند که برداشت‌های دیداری فوری خود را از یک صحنه به تصویر…

برای کاهش اثرات مضر نشستن بر سلامتی، هر نیم ساعت یکبار ۵ دقیقه پیاده روی سبک داشته باشید. این یافته کلیدی مطالعه جدیدی است که در مجله Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.

محققان نوشته‌اند:

«ما از ۱۱ فرد سالم…

همکاران شما ممکن است زیاد آدم‌های بدی به نظر نرسند و جلوه خارجی‌شان خیلی محبوب و موجه هم باشد. اما باید کسی مدتی نزدیک آنها کار کرده باشد تا بداند که چه بلایی سر زندگی و آسایش شما می‌توانند بیاورند. هیچ وسیله‌ای را نباید به آنها قرض داد و…