مکزیک دست نوشته‌های رمزی، درباره ظهور و سقوط امپراتوری آزتک را بازیابی می‌کند – 1pezeshk


هنگام مطالعه تاریخ، دانشگاهیان از اسناد باستانی به عنوان کلید درک ناشناخته‌ها و کنار هم قرار دادن پازل فرهنگ‌های مختلف استفاده می‌کنند. نمونه‌ای از این اسناد، نوشته‌های رمزی San Andrés Tetepilco هستند، که سه سند تصویری مربوط به تاریخ مکزیک بین قرن‌های ۱۶ و ۱۷ هستند که دوره کلیدی انتقال از امپراتوری آزتک به نایب السلطنه اسپانیای جدید را شامل می‌‌شود. پس از چندین سال کار، سرانجام دولت مکزیک این اسناد گرانبها را بازیابی کرد.

مکزیک مجموعه بزرگی از دست‌نوشته‌های رمزی دارد که ۲۰۰ عدد از آن‌ها در کتابخانه ملی مردم‌شناسی و تاریخ (BNAH) نگهداری می‌شود. نام این قطعات از کلمه لاتین codex گرفته شده است که به متن یا تصاویر دست‌نویسی اشاره دارد که تولیدات فرهنگی تمدن‌های بزرگ میان‌آمریکایی (منطقه‌ای شامل مرکز و جنوب مکزیک و همچنین بخش‌هایی از آمریکای مرکزی) را به تصویر می‌کشد و مستند می‌کند و مربوط به دوره آزتک‌ها، مایا‌ها، زاپوتک‌ها و اولمک‌ها است.

کد‌های San Andrés Tetepilco به دلیل ترکیبی بودن محتوای آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارند. برخلاف اکثر اسناد پیش‌کلمبیایی، این اسناد دارای نقاشی‌ها و متون بومی به زبان اسپانیایی یا ناهواتل هستند اما با الفبای اروپایی نوشته شده‌اند. برای ارزیابی وضعیت آن‌ها، مؤسسه ملی مردم‌شناسی و تاریخ مکزیک (INAH) آزمایش‌هایی را روی کد‌ها انجام داد که نشان داد آن‌ها روی کاغذ آمات (پوست) نوشته شده‌اند که روی آن لایه‌ای از گچ، لاک کاکائویی و قرمز، آبی، سیاه و سفید است و از جوهر‌های زرد اخرایی ساخته شده از گیاهان و زغال چوب برای نوشتن آنها استفاده شده است.


اولین نوشته رمزی، پایه و اساس سن آندرس تتپیلکو را بازگو می‌کند، شهری که امروزه توسط در دل مکزیکوسیتی قرار دارد اما برای قرن‌ها همین نام را حفظ کرده بود. دومین و آسیب دیده‌ترین سند، فهرست دارایی‌های کلیسای San Andrés Tetepilco را نشان می‌دهد.
سومی که مهم‌ترین آن تلقی می‌شود، توسط INAH به‌عنوان «روایت رسمی از تاریخ تنوچتیتلان با چهار موضوع اصلی توصیف شده است: تأسیس شهر در قرن چهاردهم. سوابق اربابان tlatoque ماقبل اسپانیایی؛ ورود فاتحان اسپانیایی در ۱۵۱۹؛ و دوره قائم مقامی تا سال ۱۶۱۱.»

این دست‌نوشته‌ها متعلق به خانواده‌ای است که می‌خواهند ناشناس باقی بمانند و برای نسل‌ها در منطقه کویوآکان مکزیکو سیتی مستقر هستند. ۱۵ سال پیش بود که دانشگاهیان برای اولین بار آن‌ها را از طریق‌مانیتور کامپیوتر دیدند. پس از سال‌ها تحقیق و مذاکره، دولت مکزیک حدود ۵۰۰۰۰۰ دلار  به خانواده صاحب این نسخه‌های خطی تاریخی پرداخت کرد.


از سال ۱۹۹۷ آنها بخشی از حافظه جهانی یونسکو محسوب می‌شوند و تحت فرآیند‌های حفاظتی قرار گرفته‌اند.

اگر خواننده جدید سایت «»  هستید!
شما در حال خواندن سایت ( دات کام) به نشانی اینترنتی www.1pezeshk.com‌ هستید. سایتی با 18 سال سابقه که برخلاف اسمش سرشار از مطالب متنوع است!
ما را رها نکنید. بسیار ممنون می‌شویم اگر:
– سایت رو در مرورگر خود بوک‌مارک کنید.
-مشترک فید یا RSS شوید.
– شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید: صفحه تلگرامصفحه اینستاگرام ما
– برای سفارش تبلیغات ایمیل alirezamajidi در جی میل یا تلگرام تماس بگیرید.
و دیگر مطالب ما را بخوانید. مثلا:

شوروی و سوسیالیست‌ها هم برای خود سبک معماری خاصی داشتند. در مواردی باشکوه، در مواردی خشن و در معدودی موارد مفهومی و زیبا.چیز جالب در آنها هدف ساخت آنها بود: بزرگداشت مبارزات میهنی و پیشرفت‌هایی که در سایه دولت‌های چپ به دست آمده بودند.…

این ساعت آفتابی زمان را به صورت دیجیتالی نشان می‌دهدکریم عبدالجبار و مربی جان وودن : هرگز فراموش نکنید که چه کسی به شما کمک کرده و باعث پیشرفت شما شده.فقط به دقت نگاه کنیدآتش نشانان آمریکایی در حال خاموش کردن آتش در…

ایتالیا خانه‌های طراحی معروفی دارد. Pininfarina ،Bertone ،Touring ،Giugiaro و Vignale برخی از مهم‌ترین نام‌های طراحی خودرو هستند.در این خانه‌های طراحی، همه‌چیز از جمله خودرو طراحی می‌شود. چه خودروهایی که تجاری و قابل تولید باشند؛ چه…

کتابخانه‌ها باید مظهر فرهنگ و هنر هر کشوری باشند. ساختمان ایمن و بزرگ، منظره تالار کتابخوانی، نوع چینش کتاب‌ها و تحویل آنها به کتابخوان‌ها، داشتن اینترنت آزاد و پرسرعت، حفاظت از نسخه‌های خطی و اسناد باارزش، آزاد بودن کتابخانه در حد امکان…

شوخی و طنز هم حال و هوای خاص خودش را می‌طلبد. مردم اگر از نظر پیشبینی شرایط اقتصادی آینده و وضعیت رفاه اکنون، آرامش و اطمینان خاطر لازم را داشته باشند و اگر بتوانند خود مقوله فرهنگ و اخلاق و دانش خود را ارتقا بدهند، شرایظ ظاهری و باطنی دیگر…

هر چقدر عکس‌های تاریخی را با هم مرور کنیم، کم است. همان طور که قبلا هم نوشته بودم احتمالا بیشتر این عکس‌ها اگر در دوره خود در نشریه‌ای منتشر می‌شدند، خیلی عادی به نظر می‌رسیدند، اما حالا بعد از گذشت دهه‌ها یا حدود یک قرن، برای ما عجیب و…





منبع